Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren övergick i snöyra

Annons

- Det här är inte sant!
Mitt i alltihop skrattande åt eländet hördes människor grymta och skaka på huvudet i förvåning på lördag eftermiddag. Plötslig fullkomligt överfölls Ludvikatrakten av ett intensivt fling-oväder. Förvånade bilägare insåg strax att det inte var någon idé att försöka sopa rutorna fria - innan man hunnit in i bilen var allt redan täckt av en decimeter snö igen.

Insnöade

Bilar blev stående där de råkat stanna, insnöade på parkeringsplatser och efter gatorna. Människor pulsade fram med snö i strumpor och skor och byxbenen våta över knäna. Med mirakulöstgott humör förenades alla under några eftermiddagstimmar i gemensamma ansträngningar för att ta sig fram, för att hjälpa varandra loss ur drivorna, eller för att bara skaka på huvudet och le förundrat åt snökaoset.

Plogbilarna var raskt på plats på genomfartsleder och stora vägar, men det räckte inte långt en dag som denna.

Inga allvarliga olyckor

Trots det kaotiska väglaget inträffade inga allvarligare olyckor, meddelade polisens sambandscentral i Dalarna.

- Det var en del avåkningar och bilar som körde fast, men mest smärre olyckor som folk fick sköta själva. Jag tror inte någon av oss var ute annat än för att hjälpa människor loss.
Däremot blev polisen i Dalarna nedringd av oroliga trafikanter med frågor om plogning och vägarnas framkomlighet.

- Men snöandet var så intensivt att man tvingades ta det lugnt, så på det viset var det förstås bra, konstaterar man på sambandscentralen i Falun.

LENA NILSSON

Mer läsning

Annons