Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdsliga dassnyheter

Annons

När jag en helt vanlig dag skulle göra ett helt vanligt toalettbesök fann jag till min förvåning - och till min nyfikenhets lycka - att förutom diverse "Hus & Hem" och "Ica Kuriren" fanns det två halvgamla "Hänt Extra"!

Wow, tänkte jag, yes, lite smaskiga nyheter som sällskap. Medan jag bläddrade fann jag att det var en betydligt mer underhållande tidning att läsa än dessa gråa och trista magasin som tar upp hur man bygger golvlister, bakar drömmar och så vidare.

Här serverades det i stället mumsigt skvaller,

Jaså, kronprinsessan Victoria har skaffat sig en ny pojkvän, nej men har Kicki Danielsson dumpat sin lilla MC-pojke. Om inte värst, den världsliga nyheten att Alexander Skarsgård har fått underkläder (!) på posten!

Medan jag vände blad efter blad för att få veta vem som är tillsammans med vem och vilka som nu har ställt till med sexskandal började det växa ett stort begär att få veta mer. Det här var ju mycket intressantare än att studera infrastrukturen i Colombia eller följa diskussionerna angående torskfisket i Östersjön.

Jag kände mig belåten och i synnerhet rikare på kunskap som till exempel att Anna Book nu ÄNTLIGEN visste vad hennes övervikt beror på och att ridtjejen Malin Baryard har sålt sitt raffset för hela 3 600 kronor!

Jag var så imponerad av denna tidning att jag praktiskt taget var redo att börja köpa den, jag skulle slänga mina Ordfront och skriva om etiketten på tidskriftsamlaren till det proffsiga namnet: "Hänt Extra."

När jag hade uträttat mina mänskliga behov fann jag till min ilska att toapappret var slut, skit också... Där satt jag alltså med två "Hänt Extra", en otorkad bak och inget toapapper - vad kunde jag göra? Gå och hämta en ny rulle - uteslutet. Sitta kvar tills någon kom hem - nja lite långtråkigt, eller offra några sidor av min helgonförklarade tidning. Det var ett svårt val till en början, men sedan tog jag en rejäl funderare... hrm... blir mitt liv rikare av vetskapen om att Kicki har lämnat sin MC-snubbe? Är jag ärligt talat intresserad av att fröken Book nu vet hur hon ska gå tillväga för att bli smal?

Mitt svar var utan någon som helst tvekan ett stort fet nej, ärligt talat sket (!) jag fullständigt i det. Tidningens tidigare förtjusande framsida blev helt plötsligt ett enda stort fult omslag som det verkligen skrek skvallerblaska över! Jag skämdes över mig själv att jag någonsin ens hade öppnat den nu så vidriga tidningen.

Av mina tre alternativ återstod ett: hej då Anna Book, farväl Alexander Skarsgård... tänkte jag njutningsfullt när jag såg de nu "använda" sidorna spolas ner i avloppet där de skulle beblandas med annan skit, "Hänt Extra" hade med andra ord hittat hem!

Mer läsning

Annons