Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdpersonal till attack

Annons

Ett drygt 40-tal av de anställda, vilket i stort sett är alla som arbetar inom Malungs vårdhem, har undertecknat en skrivelse ställd till budgetberedningen i Malungs kommun. I skrivelsen menar man att de besparingsförslag som socialnämnden har lämnat till budgetberedningen kommer, att i vissa delar, att rasera den vård och omsorg som har byggts upp i Malungs kommun.

I skrivelsen till budgetberedningen säger personalen att det förslag som föreligger inte har någon förankring hos dem som arbetar inom verksamheten utan enbart av tjänstemän med en inkorrekt bild av verksamheten.

I skrivelsen säger man vidare att det som Malungs kommunfullmäktige bör beakta i liggande besparingsförslag är det att den vård som kommer att ges blir ovärdig för de äldre och man ställer frågan om detta är kommunfullmäktiges vilja.

Man tar också ett exempel. Det gäller terapiverksamheten som ska tas bort enligt förslag. Det kommer att drabba de äldre på Malungs vårdhem men även dem som har eget boende men som deltar i verksamheten. Förslaget att terapiverksamheten ska läggas på avdelningarna kommer att leda till att verksamheten kommer att bli obefintlig för de äldre.

Personalen menar också att en effektiv åtgärd till förbättringar är att öka grundbemanningen på samtliga verksamheter. Vilket skulle göra att man på ett naturligt sätt kommer att minska vikariekostnaderna markant. Genom en högre grundbemanning så kan arbetstidsmodellen utnyttjas effektivare som den var tänkt då den infördes.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons