Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdförbundet kräver mer pengar

Annons

"Vi som arbetar vet att redan i dag ligger vi på en nivå som är bräcklig, speciellt vad gäller personalresurser", skriver förbundet i ett brev till landstingsledningen.

Vårdförbundet anser att budgeten måste räknas upp och besparingarna minska. Merarbetet efter nedläggningen av 12-14 vårdplatser kommer att öka behovet av resurser ytterligare, hävdar man i skrivelsen.

Den samordning som genomförts medför att dessa resurser nu utnyttjas maximalt; på gränsen för vad man klarar av. Personalen är sålunda ytterst känslig för exempelvis längre sjukskrivningar.

Västerbergslagen har blivit tilldelad 230 miljoner kronor, men direktionsledningen i Ludvika räknar med att verksamheten kommer att gå omkring 30 miljoner back.

Att hemsjukvården ska övergå i kommunal regi duger inte som argument enligt Vårdförbundet, eftersom detta inte kommer att ske de närmaste åren.

Tonen i skrivelsen slutar bestämt. Pengarna måste helt enkelt fram.

"Om detta ej medges behövs klara direktiv från ansvariga politiker och tjänstemän om vilka verksamheter som prioriteras bort för att vi ska klara övrig verksamhet utifrån befolkningens bästa, och de nya förutsättningarna som strukturbeslutet ger".

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons