Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vården lockade fler än kärnkraften

Annons

Med några veckor kvar till valet är det tätt mellan möten och presskonferenser. Strax efter lunch hade Bengt Stelin, s, kallat i hop presskåren för att presentera det dokument socialdemokraternas tänkta landstingspolitiker ska jobba efter under kommande mandatperiod.

Riksdagskvinnan Ingegerd Saarinen, m, ägnade dagen åt studiebesök på värmeverket och kallade till presskonferens på kvällskvisten för att diskutera miljöpartiets energipolitik.

Klockan 19 satt både Stelin och Saarinen framför en samling åhör-are igen, men på varsin plats.

Stelin befann sig på aveny i Folkets hus i en panel som diskuterade hälso- och sjukvården i Västerbergslagen, och Saarinen på Gammelgården för att klargöra sin ståndpunkt i en kärnkraftsdebatt som var representerad av alla riksdagspartier utom kristdemokraterna.

De båda mötena hade samma starttid och var öppna för allmänheten.

Stelin fick tillsammans med landstingsrådet Alf Johansson, driftstyrelsens ordförande Ingalill Persson och Wivi-anne Hellström, Grängesbergs PRO svara på frågor om indragningar, satsningar, köer, resor och en mängd andra sjukvårdsrelaterade problem.

De hade över 100 åhörare.

Saarinen kastade argument till de fem andra partiledarna som kontrade med egna argument för eller emot kärnkraft. Allt beroende på partifärg.

Den sjumannade panelen hade färre än 20 lyssnare.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons