Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vården får inte slås sönder

Annons

Kommunalrådet Jonny Jones, c, tycker hanteringen av ärendet är mycket märkligt hanterat och att en väl fungerande sjukvård inte får slås sönder.

- Vi ser mycket allvarligt på utvecklingen och det ör angeläget att sjukgymnastiken får fortsätta fungera bra i Rättvik, säger Jonny Jones.

- Det finns ingen överkapacitet av sjukgymnastik i kommunen. Här har vi resurser att rehabilitera människor och en väl fungerande sjukgymnastik.

- Jag kan göra en jämförelse med barnomsorgen här i Rättvik. När behovet av barnomsorg ökar öppnar vi fler daghem, vi minskar inte antalet platser. Det samma gäller sjukgymnastik. Är behovet stort måste vi ha möjlighet att möta det.

- I dag har jag träffat pensionärsrådet och de är mycket oroade över att en av sjukgymnasterna på Rättviks Hälsan inte får fortsätta. Det skapar längre väntetider bland annat.

Jonny Jones vill också att landstingen tittar på ärendet igen.

- Sista ordet är inte sagt i den här frågan och vi vet att landstinget och primärvården har ekonomiska problem men där tycker jag landstinget och representanter från kommunen bör starta en dialog om hur vården ska effektiviseras. Inom hemsjukvården tror jag till exempel inte på två huvudmän och det finns säkert fler sätt att göra vården mer effektiv, säger Jonny Jones.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons