Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdefull last till Estland

Annons

Det är kläder som skänkts av den numera nedlagda Fredriksbergstvätten och som har packats av Lions club i Fredriksberg. Godset har sedan lastats på långtradare med destination Viljandi i Estland.

- Det känns toppen att kunna skicka så här bra kläder till Estland. De här kläderna ska bland annat till ett sjukhus och behovet där är alltid stort. Fördelningen sköter en lokal Lionsklubb i Estland om. Då vet vi att godset kommer till rätt mottagare säger Jan Nygren, medlem i Lions Fredriksberg.

Transporten till Estland kostar drygt 10 000 kronor och genomförs i form av så kallad Returfrakt. Lastbilar som kört virke, maskiner och annat till Sverige tar insamlat gods i retur till Estland.

Trots det förhållandevis låga priset är transportkostnaden ett problem. Detta har man dock löst genom att ett flertal Lions-klubbar i Västerbergsslagen hjälps åt med pengar till transporten.

Under de senaste fem åren har Lions i Västerbergsslagen tillsammans samlat in och skänkt närmare 400 kubikmeter gods till Estland. Det har mest handlat om kläder men även datorer, verktyg och köksutrustning har skickats iväg österut.

MIRIAM LEE HERMANSSON

Mer läsning

Annons