Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdanställdatrötta på tjafset

Annons

Det säger Torbjörn Pettersson, verksamhetschef på Tiskens och Norslunds vårdcentraler i Falun. Han ifrågasätter vad ledningen håller på med.

-Det är verkligen trams det som pågår. Ansvariga politiker borde lägga tyngdvikten på verksamheten i stället för att slåss om makten, säger Torbjörn Pettersson.

Hur ser du på kaoset i landstinget?

Hans uppfattning är att personalen inte pratar så mycket med varandra om frågan kring landstingsledningen i det vardagliga arbetet. Men många har berättat att de skäms över politikernas beteende och tycker att det är bekymmersamt.

- Det verkar vara ett ränkspel som pågår. Man ser framför sig politiker som sitter i mörka rum och kommer överens i hemlighet, säger Torbjörn Pettersson.

På frågan om han har förtroende för landstingsledningen svarar han att det fortfarande finns men är naggat i kanten.

Att sjukvården i vardagen pågår som vanligt håller även Tanja Hammarlund, sjuksköterska på avdelning 38 på Falu lasarett, med om.

-Visst märker man av i media att det förhandlas hit och dit om makten, men vi pratar inte så mycket om det här. Vi har fullt sjå med jobbet och på avdelningen fortsätter allt som vanligt.

-I början kändes det aktuellt att hänga med, men nu känns det mest som en hönsgård som knappt angår oss längre.

Tanja Hammarstrand tycker att politikerna borde gå samman över blockgränserna och samarbeta.

-Som det är nu känns det inte trevligt, det är ju vår arbetsplats som det handlar om.

Lars Hallén, överläkare på öron-, näs- och halskliniken, tycker att det är beklagligt att så många tvingas jobba i en organisation där ledningens arbete domineras av maktkamp.

-Det pågår en maktkarusell där det handlar mer om att titta åt sidan än framåt. Många som jobbar här bara skakar på axlarna och tycker att det är hopplöst.

- Den sanna arbetsglädjen som funnits tidigare känns långt borta, säger Lars Hallén.

JOSEFIN MICHANEK

Mer läsning

Annons