Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardagsproblem som engagerar

Annons

Under förpackningsaktionen agerade Barbro Stenberg utanför Apoteket i Kupolen. Barbro som sedan 1976 lider av kronisk ledgångsreumatism kom i kontakt med många som hade åsikter om besvärliga förpackningar.

För reumatiker med reducerad styrka i händer och fingrar är givetvis problemen med svåröppnade förpackningar betydligt större än dem helt friska kan uppleva.

Inte minst gäller detta glasburkar med exempelvis rödbetor. Kaffeförpackningar upplevs också de som hopplöst svåröppnade. Det gäller såväl reumatiker som helt friska.

I Sverige är det drygt en halv miljon människor som har nedsatt handfunktion och dagligen får kämpa med sitt handikapp.

I Dalarna var det medlemmar i Borlänge, Ludvika och Falun som agerade under torsdagens förpackningsaktion. Det fanns möjlighet att rösta på bästa respektive sämsta förpackning. Syftet med aktionen var att få så många som möjligt att engagera sig och försöka påverka förpackningstillverkarna.

- Jag tror säkert att de är påverkbara i förpackningsindustrin. Särskilt om de får klart för sig att det finns ett stort missnöje med besvärliga förpackningar, säger Barbro Stenberg.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons