Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardagen tillbaka på stadsbiblioteket

Annons

Dagen efter branden i bibliotekshuset pågår verksamhet som vanligt.

- I dag märks inget av det inträffade, berättar bibliotekschefen Kerstin Heed.

Måndagen blev som bekant en ovanligt dramatisk dag för personalen vid biblioteket i Borlänge. En brand i ett fläktrum gjorde att hela byggnaden utrymdes och ett kortare tag riskerade också två svetstuber att explodera.

Lyckligtvis fick Räddningstjänsten snabbt situationen under kontroll och faran över kunde blåsas redan efter några timmar. Något som innebär att biblioteket kunde hålla öppet som vanligt på tisdagen.

- Ja, idag är en helt vanlig dag för oss. Det märks faktiskt inget alls av det som inträffade på måndagen. Det luktar inte ens rök här i lokalerna, berättade bibliotekschefen Kerstin Heed på tisdagseftermiddagen.

- Däremot är det många som har ringt till oss och frågat varför vi inte svarade i telefon på måndagseftermiddagen. Uppenbarligen fanns det de som missat vad som hände här då.

För Kerstin Heed var det givetvis en stund av oro när larmet gick vid biblioteket strax före klockan 15 på måndagen. Till en början var ju risken stor att hela biblioteket med dess samlingar skulle bli lågornas rov.

- Men läget kom ju snabbt under kontroll och i dag känns det bättre, avslutar Kerstin Heed och skickar en tacksamhetens tanke till Räddningstjänstens personal.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons