Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardag i cirkusmanegen

Annons

I går natt kom Cirkus Brazil Jack hit direkt från Avesta. Det tar ungefär tre timmar att bygga upp cirkustältet och till det behövs cirka 50 medarbetare. Vid tolvtiden i går var både tält och kulisser klara.

En av eldsjälarna på cirkusen är Carmen Rhodin, hon ansvarar för biljettförsäljning och det mesta som har med cirkusen att göra. Carmen är den sjunde generationen i sin familj som har jobbat med cirkus.

- När jag var ung var jag lindansös och jonglör, men nu när jag har fyllt 50 är jag inte artist längre, berättar Carmen. Jag är uppvuxen på cirkus och har aldrig gjort något annat, cirkusen är mitt liv.

Brazil Jack har funnits i över hundra år, grundaren hette Carl Max Alexander Rhodin.

En av årets nyheter är alltså Gavin Stevens kattshow. Doynitsas hundshow är också en av årets höjdpunkter i manegen. Brazil Jack har även kvar några traditionella nummer som trapetskonstnärer, clowner och hästshower.

- Vi känner oss inte hotade av andra cirkusar, Brazil Jack har sin egen publik, mest är det barnfamiljer som vill se vår show men vår cirkus är gjord för att passa alla åldrar.

CAROLINE FAHLÉN JULIA KJÄLLQUIST (PRAO)

Mer läsning

Annons