Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vård inklusive solsemester

Annons

Vi bidrar med den i västvärlden jämfört största delen av våra löner, till det allmänna i form av skatter och avgifter, både redovisade och dolda.

Trots detta matas vi dagligen med uppgifter om budgetunderskott, neddragningar och nedläggningar inom hela den allmänna sektorn. Frågan måste ställas: Vart tar alla pengar vägen?

I Spanien, för att ta ett exempel, kostar medicinen ungefär hälften jämfört med i Sverige. Dessutom har pensionärer fri medicin, medan vi erbjuds att köpa vår medicin på avbetalning.

Köer till större planerade ingrepp, höftleder, knäoperationer, starr med flera existerar knappast, och detta inom den allmänna sjukvården.

Dessutom finns en väl utbyggd privat vårdsektor som man via egna försäkringar har tillgång till, med vård i närmast hotellstandard, utan att premierna är alltför betungande.

Samma inom tandvården, ett stort antal svensk tandläkare har etablerat sig i Spanien, att få en ny krona insatt kostar strax över 2 000 kronor. I Sverige får man betala omkring tre gånger så mycket. På ett sådant ingrepp har man resan betald och en vecka semester dessutom. Det finns massor av flera exempel inom alla områden i samhället.

EMIGRANTASPIRANT

Mer läsning

Annons