Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Våra läsare är fantastiska - över 100 läsare hörde av sig redan den första dagen"

Annons

"Med den flyktingpolitik som i dag bedrivs, så skäms jag att vara svensk. Att bara utvisa en familj som varit här i fyra år och som har hunnit "rota" sig i Falun och det svenska samhället. Jag lider med familjen och alla som blir utsatta för detta."

"Som svensk, förälder och människa fylls jag av tårar och av ilska över den inhumana flyktingpolitik som förs av det land som säger sig kämpa för demokrati och mänskliga rättigheter. Hur länge ska barn och vuxna behöva genomgå denna kränkande behandling? Om vi inte har råd och möjlighet att hjälpa dessa människor, vem ska då göra det?

"Jag tycker de ska få stanna i Sverige och Falun, därför att familjen riskerar utvisning misshandel eller att bli dödade om de återvänder. Så länge folk jobbar och sköter sig ska de få stanna.

"Vi måste ändra flyktingpolitiken. Det är absurt att inte få stanna efter fyra år."

"Att slänga ut väletablerade människor visar tydligt att flyktingpolitiken både är inhuman och illa skött. Vad är det för imbecilla människor som handlägger dessa fall? jag skäms för svensk flyktingpolitik!

"För cirka en vecka sedan skrev jag mejl till Migrationsverket och utrikesdepartementet angående familjen Riazat. Antingen har de inte haft tid eller helt enkelt struntat i mitt brev, för något svar har jag inte fått. Jag har så många frågor men kan inte finna några svar. Jag vädjar till de som bestämmer att tänka efter en gång till. Låt familjen stanna!"

"Jag upplever den rådande flyktingpolitiken som godtycklig och präglad av en hård och inhuman människosyn och vill absolut ha en förändring till stånd. Låt Daniel, Helya och Zohreh stanna!"

"Jag är bosatt i Birmingham där jag tillhör en organisation "Restore". Som volontär är jag en av många "befrienders" av asylsökare. Den familj som jag ser kommer från Iran och har varit här i nästan fyra år. De har nu fått flyktingstatus men även om de inte hade det skulle de här ha fått rätt att stanna genom en amnesti som engelska regeringen deklarerade i höstas. Familjer med barn som varit här i tre år har nu fått rätt att stanna i England."

LEIF HULT

Mer läsning

Annons