Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var tredje skrev på för polisen

Annons

Att framtiden för polisen i Vansbro är något som engagerar kommuninvånarna fick sitt tydliga bevis under måndagen. En sammanräkning av de namnlistor som köpmannaföreningarna i Järna och Vansbro tillsammans med FR företagarna haft utlagda för ett bevarande av polisstationen i Vansbro visade att mer än var tredje kommuninvånare skrivit under protestlistorna.

- Det är skönt att se att människorna verkligen bryr sig, sade Vansbroköpmännens ordförande Christer Olsson sedan det visat sig att hela 2 775 personer satt sitt namn på listorna som funnits utlagda vid butiker och företag runt om i kommunen.

Om den stora ansamlingen av namnunderskrifter får någon effekt återstår att se. Även om det ibland kan tyckas ha gått en viss inflation i namnlistor så ska nog dess betydelse som påtryckningsmedel inte underskattas och det är svårt att se att en så stark opinion helt ska kunna bortses av de styrande politikerna i länets polisstyrelse.

På måndag ska listorna överlämnas till polisstyrelsens ordförande Inga-Britt Kronnäs-Samils då hon besöker Vansbro, inbjuden av de polisanställda i Vansbro.

- Vi hoppas att vi kan få gehör för våra argument om att en nedläggning av stationen i Vansbro ger en omöjlig geografisk situation, säger Carina Elofsson vid Vansbropolisen.

Övriga som bjudits in till mötet är kommunalrådet Gunnar Magnusson och någon ytterligare representamt för kommunstyrelsens arbetsutskott, Procordias chef, Rolf Eriksson, representanter för köpmannaföreningarna och företagarna, vårdcentralchefen och Smedbergsskolans rektor.

I slutet av maj ska framtiden för polisstationen i Vansbro fattas av polisstyrelsen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons