Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vår sport är lika viktig som alla andra"

Annons

Malungs skateboard crew (MSC) är namnet på sammanslutningen. Idéer finns om att utveckla den till en formell förening vars främsta uppgift skulle bli att hitta en lämplig åklokal.

I nuläget är rullbrädåkarna hänvisade till de asfalt och betongytor som finns tillgängliga. Inte så få gånger renderar dem deras verksamhet ilskna blickar och ivägschasningar. Det ligger dem också i fatet att rullbrädåkning i Malung blivit synonymt med den grupp - som mestadels bestod av utsocknes elever på VDG - som för fem-sex år sedan ställde till en hel del förtret på många plan.

Men MSC vill inte förknippas med den skaran och pekar på hur de ansvarade för sin åkning i Andria-huset (gamla Jofama-lokalerna).

- Vi hade regler i de lokalerna och den som inte följde dem portade vi. Vi tog också hand om städningen efter oss och jag tycker att vi visade att vi är seriösa och vill ta ansvar, säger Mikael Lövgren.

De utrymmena finns inte längre tillgängliga. I en del av Andria-huset blev det boulehall. Skejtarna har absolut inget emot boulespelarna men upplevde sig lite förfördelade i hanteringen av ärendet.

- Det kändes som om vi blev utkastade, säger Mikael Lövgren.

Å andra sidan kanske ytorna i Andriahuset inte var lämpade för brädor.

- Den var väl ändå inte riktigt bra att åka i men det var ändå en lokal i alla fall.

Och nu vill MSC försöka få fram ett alternativt utrymme. De hoppas få hjälp från olika instanser och anser att de inte ska behöva vara åsidosatta gentemot andra sporter om de kan visa att de tar sin idrott minst lika allvarligt som andra utövare.

- Kommunen hjälper ju till med hockeyplaner och fotbollsplaner så vi tycker att vi borde få lite hjälp att få tag i en lokal. Vi tycker att vår sport är lika viktig som alla andra sporter, säger Olle Häggberg.

Och MSC tänker ta sin del av ansvaret.

- Får vi en lokal så kan vi göra mycket av jobbet själva, lovar Mikael Lövgren.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons