Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var ska festen vara nästa år?

Annons

Om brända tomten täcks med bostäder, försvinner arrangemangets naturliga festplats nummer ett. Det gör att Håkan Rosén och andra inblandade nu får diskutera andra alternativ.

- Det finns tyvärr inte så många platser som kan ersätta Brända tomten. Det är oerhört viktigt att hitta en yta i eller nära centrum.

Ambitionen är att det inte ska vara mer än 400 meter mellan scenerna. Rosén radar på rak arm upp några tänkbara kandidater. Framför sporthallen eller på någon av de bredare gatorna, som då stängs av. Det uppstår dock lätt problem i sökandet.

- När jag kikar in i Kasttjärnsparken inser jag att vi har för många höga träd i Ludvika.

Håkan Rosén tycker själv att Brända tomten är en optimal placering för Ludvikafesten, även om det i år blev för trångt till och med där.

- Kombinationen med restauranger och fasta sittplatser är perfekt.

Han säger sig dock förstå att tomten inte bara kan användas vid några få tillfällen per år. Men att hitta en annan plats som uppfyller samma krav blir svårt.

- Lika bra blir det säkert inte, men vi ska göra vårt bästa.

De andra scenerna fungerade också väl, även om det nästa år kan göras rokader.

Ludvikafesten tycks bara bli bättre och bättre. Några klagomål från boende hade Rosén inte hört talas om, de inblandade föreningarna gjorde en bra insats och tivolit utföll till belåtenhet.

- Karusellerna gjorde att folk stannade längre.

Till nästa år utlovas fler toaletter, med en herr- och en damkö. Dessutom ska rullstolsburna få en egen plats vid stora scenen.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons