Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår "kattfröken" fick perfekt omvårdnad

Annons

Det hände sig en dag, att en av familjens medlemmar uppsökte en vårdinstans för att genomgå en planerad rutinmässig poliklinisk operation. Allt förlöpte som det skulle och patienten som fortfarande var ganska påverkad av den lätta narkosen fick återvända till hemmet.

Anhöriga pysslade om konvalescenten efter bästa förmåga i avvaktan på förväntad återgång till ett mera normalt hälsotillstånd. Patienten var dock lika slö och påverkad nästa dag och den annars så sociala och pratsamma individen orkade inte ens svara på tilltal.

Dessutom verkade det föreligga smärtande sväljproblem vid försök att inta vätska. På fredag, tredje dagen utan vätskeintag, var familjen i upplösningstillstånd av oro och ringde upp behandlande instans. Man erbjöd genast en akuttid. På mottagningen företogs blodprov och sårkontroll samt varsam uppvätskning av den slöa och uttorkade patienten.

Det konstaterades också att en svalginfektion förelåg och anti- biotika insattes omgående i injektionsform. Vi återvände till hemmet med ett planerat återbesök nästa dag, lördag. Ytterligare vätska och antibiotika gavs och nu vände förloppet! Den oroliga familjen kunde glädja sig åt att få servera den allt piggare sjuklingen "önskekost" som inmundigas med god aptit. Var ges då denna goda vård och behandling? Och vad krävs för att vara kvalificerad för sådan omsorg? Jo, att man är en kattfröken och har förmånen att få behandlas av distriktsveterinärerna i Kråkberg!

F 5116 MED FAMILJ

Mer läsning

Annons