Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

-Vår insats är förebyggande

Annons

Jacobsson har inte tidigare varit med i styrelsen. Nya i styrelsen är även Ann-Sofie Hedin och Maria Eriksson, medan Bosse Bergman och Ulrika Åsåker finns kvar i styrelsen av de som varit med tidigare.

Hultgren lämnade ordförandeposten efter fem år, men fortsätter sitt engagemang i föreningen.

-Jag har varit med på nattvandringarna i tre år, berättar Fredrik Jacobsson.

Han är även gått nattvandrarutbildning.

-I dag är ett 30-tal engagerade i nattvandringarna, men det kan bli ändå bättre, säger han.

-Nattvandringarna behövs. Ofta är stan fri från vuxna och ungdomarna är lämnade helt åt sig själva. Man märker att det är lugnare när vuxna är ute och vår insats är förebyggande, berättar Fredrik.

Ungdomarna utsätts för ett starkt grupptryck, men finns vuxna ute är det lättare för ungdomar som vill vara "ordentliga att stå emot grupptrycket och inte göra något dumt.

En del som är med i Nattvandrarna har själva inte ungdomar som finns bland dem som finns ute på stan, men de ställer ändå upp och engagerar sig för ungdomarna och Fredrik Jacobsson är en av dem.

Närmast kommande fredag är det nattvandring i Säter.

-Vi ska vara minst tre för att gå ut, men helst fyra eller ändå fler, säger Fredrik.

Under 2005 var Nattvandrarna i Säter ute vid 42 tillfällen, vanligast vid diskokvällar, Valborg, skolavslutningar och andra arrangemang under sommaren. I övrigt var det vandringar främst på fredagar.

Vandringstiden var oftast från klockan nio på kvällen till ett på natten, men under sommarens festligheter kunde klockan bli halv fyra på morgonen.

Vid några tillfälle var det upp till tio som vandrade.

Elimförsamlingen i Säter är ett viktigt stöd som upplåter lokal och garderob till föreningen. Föreningen fick förra året även en ekonomisk gåva från Rebeckalägret Nr 6 Debora.

Den planering som nu gjorts sträcker sig fram till och med den 21 april då ett nytt möte hålls för planering av vandringarna till sista april och skolavslutningarna.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons