Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var finns den svenska motsvarigheten?

Annons

Michael Moore har gjort succé genom att avslöja Bush och det amerikanska samhället.

Men var finns den svenska motsvarigheten?

Lögnerna sprids här också, mer än nånsin efter EU-inträdet. Lars Leijonborg vill att vi ska arbeta mera. Folk arbetar ju inte i det här landet enligt honom.

Men vi har den högsta frekvensen av arbetande kvinnor i hela Europa. Vi har arbetslösa invandrare som inget hellre vill än arbeta, men inte får. Både denna grupp och arbetslösa svenskar tvingas istället till "vuxendagis" och därefter är de stämplade som icke arbetsföra av arbetsgivarna.

Man talar om att barn med ADHD-diagnoser blir stämplade. Men snacka om stämpling av helt arbetsföra vuxna! Har man hamnat i arbetsvårdens klor finns ingen väg ut.

Barn över tio år lämnas utan tillsyn, alla arbetar ju! Ingen har tid att ta hand om ungdomarna. Proffs, hur välutbildade de än må vara, kan aldrig ersätta anhöriga.

Något är snett i hela systemet. Varken från höger eller vänster kan man presentera vettiga lösningar. Gud bevare oss från ett nytt feministiskt parti!

Det talas om att förbjuda kommunerna att anlita hotell med porrkanaler. Som om det vore politiker och affärsmän som våldtar unga tjejer. Pro-blemet med kvinnosynen ligger på en betydligt lägre nivå. I skolan, i hemmen.

Politiker försöker få oss att arbeta som man gör i u-länd-erna och de gamla öststaterna. Men det är ju vi i väst som ska konsumera allt som konsum-eras.

Hur har man tänkt sig att detta ska gå ihop?

Var finns Sveriges Michael Moore? Var håller ni hus, alla kunniga och medvetna som kan visa med siffror och fakta hur fel allting håller på att gå?

Eva Ellnefors

Mer läsning

Annons