Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var får revyerna sina pengar?

Annons

Svar till Revyälskare:

Du Revyälskare, det är inte utan att man får en känsla av partsinlaga i maggropen när man läser din insändare, att du på något sätt vill förhärliga en intressesfär.

Jag har själv sett två av revyerna med mycket stor tillfredsställelse, trots att inriktning på material var lite olika. Däremot har jag inte sett det du sett, att en är bäst och en annan sämst.

Det skulle vara intressant att veta hur du kan påstå att någon har köpts över från Borlänge- till Falu-revyn, och hur du kan ha sådan insyn i det bolag som uppfört årets Falurevy, att du kan stå för dessa "höga arvoden"?

Vad gäller Falurevyn så vet jag att det som du kallar fjäsk för kommunledning är så långt borta från sanningen som det går att komma. Tidsnöden och viljan att överhuvudtaget välsigna Falun med en nyårsrevy, var orsaken att man inte hann förbereda de lokala inslagen.

Men ganska säkert så blir innehållet ett annat och mer nyanserat nästa år då man får tid att förbereda sig. Skulle villja ge en eloge till både Eva och Pigge, som trots sin pressade arbetssituation låtit revylågan få brinna i Falun detta år efter Falu-revyns bortavaro.

Men du, som "revyälskare" borde du kunna bidraga med lämpligt material för nästa års revy, du kanske rent av har insyn i den politiska sfären också.

Skulle också vilja vidröra dina tanker omkring detta med amatörer och avlöningar, där jag hoppas att du kan komplettera med sanningar i stället för hörsägen. Jag vill påstå att de revyer som du nämnt, alla lämnar någon form av stöd till sina medverkande. På den punkten är de ganska lika, och alla har enbart amatörer att tillgå.

Men så länge du icke ställer upp med namn under din insändare, så har du nog ganska så tunt på fötterna. Kanske det vore bättre om du i framtiden lät bli att använda signaturen "revyälskare", för det verkar inte som du uppskattar det du ger dig ut för att vara.

Själv tycker jag att alla som ställer upp är värda uppskattning för all möda de lägger ned för att underhålla oss andra. Destruktiva insändare ger inga positiva resultat. Som revy- och teaterälskare vill jag framföra ett heders till alla er som verkligen anstränger er.

Nu hade Falurevyn endast åtta föreställningar i år, medan Borlängerevyn hade 16 eller 18.

Enligt ditt resonemang så måste åtta föreställningar ge nästan obegränsat med pengar då du påstår att alla är högt arvoderade.

Jag vet inte var pengarna skulle komma ifrån, men skulle jag vara tacksam om du kunde redovisa detta för allmänheten också.

För det är väl sakligheten som du strävar efter att få fram?

KÅRE DAHL

Mer läsning

Annons