Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var det ett aprilskämt?

Annons

Genmäle till Leif Lindström (v) i alkoholdebatten

Tur att det är 1 april i dag, annars kunde man luras att tro, att Leif Lindströms inlägg om mig och folkpartiet var sant.

Egentligen skulle Leif kommentera drog-debatten i kommunfullmäktige men hamnar helt snett.

Leifs falska och svepande påståenden trodde jag var långt under hans värdighet. Han agerar som en trängd boxare med rallarsvingar och hoppas få någon träff. Leif, jag känner inte igen dig. Men jag måste lägga till rätta dina felaktiga påståenden.

Folkpartiets sätt att driva politik skiljer sig markant från vänsterns. Vi försöker att omsätta vår rikspolitik till lokala förhållanden, och det verkar som om vi lyckats ganska bra med valresultatet som facit. Omsorgen om den enskilda människan i alla lägen är vår liberala bas. Därför har vi bland annat slagit vakt om våra servicehus med alla dess verksamheter och de utsatta i "det glömda Sverige" även i Borlänge.

Därför har vi, både i riket och lokalt, framgångsrikt och tålmodigt arbetat för en bättre skola för alla med ökad valfrihet för personlig trivsel och framgång.

För några dagar sedan presenterade utbildningsminister Östros det senaste förslaget till ny gymnasieskola. Där kan vi i folkpartiet glädja oss åt en rad liberala förslag. Till exempel ämnesbetyg i stället för kursbetyg, gymnasieexamen, lärlingsutbildning, historia blir kärnämne, förstärkt kvalitet på yrkesutbildningen.

Lokalt har vi kämpat för ökad valfrihet genom bland annat lärlingsutbildning och ökade möjligheter till yrkesutbildning för de praktiskt begåvade. Regionalt var det jag och folkpartiet som i slutet på 1990-talet lade förslag om en regional gymnasieskola av god kvalitet. Glädjande nog är samtliga grannkommuner nu positiva till denna regionala samverkan.

När du parkerar gratis med p-skivan får du gärna sända en tanke till oss i folkpartiet för förslaget. Och har du redan glömt våra fräscha och konstruktiva förslag i 2003 års ekonomidebatt, som bl a skulle täppa till de "svarta hålen" i kommunens kassa och dessutom ge 50 öre lägre skatt.

Vi har dessutom haft framgångar genom saklig kritik mot tidigare förd personalpolitik.

Detta var ett axplock av (fp)-insatser genom de senaste åren. Nu sitter vi med vid "det innersta" bordet och är med och påverkar i ett inledande skede. Sådant syns inte alltid utåt.

Leifs påståenden om att "folkpartiet inte deltagit i något arbete eller i någon process, som lett fram till något ställningstagande eller förslag med förankring i någon verklighet" är dessutom ett underkännande av det goda samarbete vi hade med vänsterns förra gruppledare.

Som sagt Leifs inlaga var införd den 1 april. Ett aprilskämt?

Bruno Blomquist

Oppositionsråd, Folkpartiet

Mer läsning

Annons