Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var det den försvunne Bertil Hårdén som sågs?

Annons

Det var förra tisdagen som Bertil Hårdén gick från sitt boende i centrala Älvdalen.

Så snart polisen fått kännedom om försvinnandet påbörjades sökandet efter mannen. Trots ett intensivt sökande, med hundratals deltagare, hittades inte den försvunne, som vid tidigare försvinnanden hade liftat bort från Älvdalen.

När spaningarna drogs in kom en man i Mora ihåg en händelse han varit med om samma dag som Bertil Hårdén försvann, eller möjligtvis dagen efter.

Vid Noretbron hade han, ungefär klockan 17, sett en man som stod vid avtagsvägen mot Hansson Motor och försökte stoppa bilar som körde riksväg 70 söder-ut.

Då tyckte bilisten att han kände igen den "liftande", men när spaningarna avbröts kollade han upp om det var den man han hade trott. Det var inte denne man som han hade sett.

Därför vill polisen nu gärna komma i kontakt med alla som kan ha sett den man som försökte stoppa södergående bilister tisdagen eller onsdagen den 2 eller 3 november.

- Det är ett litet halmstrå, men vi måste kolla upp det, säger polisman Sixten Persson, som nu hoppas att alla som sett den okände liftaren hör av sig till polisen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons