Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Var bjuden men avstod"

Annons

Varför var du inte med? Fick du ingen inbjudan? är två relevanta frågor som tarvar svar.

- Från början var jag inbjuden att delta men sen tyckte jag att det kunde vara bra för kommunalråden att få tala med länspolismästaren utan att jag var där.

- Han företräder alla poliser i Dalarna, jag representerar ju bara polisen i Ludvika, förklarar Winroth, som däremot var en given deltagare när det på fredagen var kallat till stort chefsmöte hos polisledningen i Falun.

Då blev det en förutsättningslös diskussion om framtiden och bland annat handlade det om hur man kan effektivisera utryckningsverksamheten i länet.

Men faktum kvarstår. I Västerbergslagen är polisen underbemannad och bland inspektörerna finns en påtaglig uppgivenhet. Den lär inte bli mindre efter kommunalrådens misslyckade uppvaktning om tio nya poliser till närpolisområdet.

- Om vi skulle få det kunde vi alltid ha tillgång till en patrull som börjar och slutar i Ludvika. Då skulle vi bli helt självförsörjande, fortsätter närpolischefen.

Men en ny polis är trots allt bättre än ingen. Winroth när en förhoppning om att fler aspiranter ska kunna få fast tjänst på Ludvika polisstation i en framtid.

- Får vi ytterligare en aspirant skulle man kunna säga att trenden har vänt. Kanske kan vi börja ta små små steg framåt. Det finns ju ändå saker som pekar på att det kanske kan hända något positivt med polisen.

- Göran Persson sade ju i regeringsförklaringen att pengar som sparas på försvaret ska satsas på rättsväsendet, slutar han.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons