Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var beväpnade med armborst i stulen bil

Annons

En man som ringde polisen i Gävle klockan 23.20 på lördagskvällen blev hotad av de unga männen, 19 och 20 år gamla.

Mannen berättade för polisen att två män uppträdde misstänkt vid en bensinmack i centrala Hofors. När polisen kontrollerade bilnumret visade det sig att bilen var efterlyst som stulen.

Vittnen såg hur männen gick runt bland parkerade bilar vid macken och att de till slut stal bensin från en bil genom att föra ner en slang i tanken.

När polispatrullen kom fram kunde en av männen gripas direkt. Men den andre mannen lyckades springa från platsen. En hundpatrull som skickades till platsen kunde senare gripa den som hade flytt.

Vakthavande befäl i Gävle gav tillstånd till att göra husrannsakan i den stulna bilen. Där hittades två ovanliga vapen, ett armborst och en machete.

Männens identitet kontrollerades och de visade sig att båda var skrivna på adresser i Säter.

En jouråklagare anhöll männen på natten. En av männen har släppts och den andre kommer troligen att begäras häktad i dag.

Både 19-åringen och 20-åringen är misstänkta för bilstöld, olaga vapeninnehav, brott mot knivlagen, olaga hot och övergrepp i rättssak. Enligt polisen finns en av männen i brottsregistret.

Den andre mannen är inte tidigare dömd, men även hans namn är känt hos polisen.

En av männen är åtalad misstänkt för att ha varit med om ett inbrott i Säterdalens restaurang då öl och andra alkoholhaltiga drycker stals.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons