Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är utvecklingskommittén nu?

Annons

Var är Husby utvecklingskommitté nu? Jag läser till min bestörtning att Smedby mister sin miljöstation den 1 juli. De miljökonsekvenser det får har ingen tänkt på.

Det blir fler och tyngre soptransporter som spyr ut mera cancerframkallande gifter från dieselfordon.

När man som konsument ska vilja bidra med sin del i ett sopsorterande så är det viktigt att det är enkelt och att man inte måste vika extra tid till att åka till Långshyttan eller Hedemora för att lämna sina sorterade sopor.

I dag är det enkelt att ta med sig den lilla hög man samlat på sig hemma och ta med den till byns naturliga samlingsplats vid Joanna och Göran, som slitit i fyra år med att få till bättre och lämpligare plats i Smedby lanthandels direkta närhet.

En komfortförsämring som det här innebär är inte bra. Föräldrar tar sitt ansvar och visar sina barn att det är viktigt att sopsortera.

När det nu borde ha öppnat sig en möjlighet att få en plats på kommunens nyligen inköpta mark snett bakom affären så är det ingen som vill ta ansvar och reagera.

Om kommunen snabbhandlar ett bygglov och ritar upp hur det ska se ut så tror jag att byns män och kvinnor genom en byalagsliknande insats kan åstadkomma en yta som förpackningsindustrin anser vara fullt tillräcklig.

Att förvänta sig att Husby utvecklingskommitté kraftsamlar byns män och kvinnor till detta projekt tror jag inte att de har kapacitet till.

Det finns ju ädlare projekt att lägga sin tid på än att bry sig om sammanhållningen i bygden.

SRA

Mer läsning

Annons