Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väpnat rån mot OKQ8

Annons

Larmet om rånet inkom vid 21.40-tiden. En patrull från ett vaktbolag och tre polispatruller anlände snabbt till bensinstationen. I det läget hade emellertid den misstänkte redan avlägsna sig från platsen med bytet i en plastkasse.
Ett större område kring anläggningen spärrades av och en stund senare anlände även en hundpatrull för genomsök av mackens närmaste omgivningar.

– Gärningsmannen, som var ensam, hotade personalen med vapen. De var tre som jobbade vid tillfället men ingen av dem har fått några skador, meddelade polisens insatschef, Patrik Åkerlund från Dalapolisen i Borlänge.

Enligt Åkerlund rubriceras det misstänkta rånet som grovt. Han bekräftar att den ännu okände rånaren var maskerad men vill av utredningstekniska skäl inte gå in närmare på hur.
Det var under natten till lördagen dessutom svårt att få något klart besked om huruvida det handlade om ett riktigt vapen eller en attrapp.

En uppgift vill göra gällande att vapnet var stort och i westernstil. Det sistnämnda kan tyda på att vapnet är någon form av revolver.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons