Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väpnat rån i Sysslebäck

Annons

Fyra maskerade män beväpnade med automatkarbiner rånade på fredagseftermiddagen Nordeas bankkontor i Sysslebäck i norra Värmland.

Tre av männen slog sönder ett av bankens fönster och klev in i lokalen, medan den fjärde höll vakt vid flyktbilen utanför.

Även polisen i Malung kopplades in i rånarjakten och satte upp vägspärrar.

Banken hade av säkerhetsskäl sedan en tid ytterdörren låst och stängd. Den som ville ta sig in fick ringa på en klocka och sedan bli insläppt av personalen.

Rånarna, som bromsade in med en Saab 9000 utanför banken kl 14.50, valde att slå sig in via ett av bankens fönster.

Inne i lokalen hotade man de anställda och tvingade en av dem under vapenhot att ta fram pengar.

Hur stor summa rånarna kom över är enligt polisen i Värmland okänt. Inga skott avlossades vare sig inne i banken eller utanför.

Efter rånet försvann alla fyra norrut, mot Brattmon och Bograngen.

Flyktsaaben sattes i brand och rånarna bytte till en annan bil, troligen en grå BMW 750, uppger TV 4 Värmland och SVT:s Värmlandsnytt.

Enligt polisen har en grå BMW varit synlig i området och setts köra söderut på riksväg 62 i sydlig riktning.

Enligt uppgift kastade rånarna ut så kallade spanska ryttare, det vill säga vassa föremål som ska punktera däcken på förföljande bilar, under flykten.

- Jag har inte fått den uppgiften bekräftad, men flera bilar tycks ha fått punktering, säger kommissarie Tomas Olsson, informationsansvarig vid Värmlandspolisen till TT.

- Men ingen polisbil har drabbats, det vet jag. (TT)

Terrormisstänkta

greps i Tyskland

STUTTGART. Polisen i Tyskland har gripit en man av turkisk härkomst och hans amerikanska väninna för innehav av rörbomber och 130 kilo kemikalier som kan användas för att tillverka sprängmedel, meddelade myndigheterna i Stuttgart på fredagen. De båda misstänks ha planerat att genomföra attentat i samband med årsdagen av 11-septemberdåden.

Thomas Schäuble, inrikesminister i den tyska delstaten Baden-Württemberg, sade att paret greps i torsdags i Walldorf, en förort till Heidelberg i sydvästra Tyskland. När deras lägenhet genomsöktes fann polisen också en bild av al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin. (TT-DPA)

Uppsala Taxi får

installera kameror

UPPSALA. Länsstyrelsen har godkänt att Uppsala Taxi installerar kameror i bolagets samtliga 120 bilar. Syftet med övervakningen är att förebygga brott, skriver Upsala Nya Tidnings nätupplaga. (TT)

TT

Mer läsning

Annons