Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapen mot vantrivsel

/
  • Alla vinner.

Annons

Det var under år 2003 som det blev tydligt. Flera anställda inom polisen i Dalarna mådde dåligt på jobbet. De kände att de stannat i sin utveckling och upplevde frustration över den egna situationen.

Samtidigt nåddes polisens personalenhet av information om ett projekt som sedan flera år tillbaka bedrevs vid polismyndigheten i Skåne. Ett förändrarprogram, i vilket medarbetare som inte längre var motiverade i sitt arbete med ändå hade en vilja att förändra sin situation, fick delta.

- Vi åkte dit för att få veta mera. Och vi kände på en gång att det här skulle kunna vara någonting för oss, säger Marie Åkerlund, personalsekreterare inom polismyndigheten Dalarna.

Det tyckte också dalapolisledningen, som beslutade om en satsning på förändrarprogrammet.

Förändrarprogrammet består av två delar. Inom polisen kallar man det för inre och yttre spaning.

Den inre spaningen består av hårt mentalt arbete. Deltagaren jobbar, med hjälp av psykologer, under projekttiden med sig själv som person. Ur det ska deltagaren gå stärkt, få en bättre självinsikt och förståelse för den egna personen och agerande.

I den yttre spaningen söker deltagaren efter nya arbetsuppgifter inom myndigheten. Personen ska, tillsammans med en handplockad handledare, kunna prova på och hitta ett nytt jobb inom polisen som känns meningsfullt.

- Det är som en tågresa. Man kliver på, reser runt och hittar sedan en ny plattform att stiga av på. Till det arbete man hade innan återvänder man inte, säger Marie Åkerlund.

Inom polismyndigheten Dalarna har man vid två tillfällen kört förändrarprogrammet. Sammanlagt har tio anställda inom myndigheten deltagit. Samtliga har hittat nya arbetsuppgifter, som man i dag ägnar sig åt.

Med glädje.

- Alla är vinnare i det här. Den anställde får arbetsglädjen tillbaka och arbetsgivaren får tillbaka en hundraprocentig arbetskraft, istället för en person som under kanske halva arbetstiden sitter och känner sig missnöjd, säger Marie Åkerlund.

Som hoppas att dalapolisledningen säger ja till ytterligare en omgång av förändrarprogrammet.

- Det kostar lite pengar, men vi ser det som en ren investering.

Fakta: Förändrarprogrammet i korthet

Fem personer per omgång kan delta i Förändrarprogrammet. Programmet riktar sig mot anställda som vantrivs på jobbet. Deltagandet är frivilligt och bygger på att deltagaren själv är motiverad att förändra sin situation.

Förändrarprogrammet löper över ett år och inleds med att deltagaren lämnar sina aktuella arbetsuppgifter.

Deltagaren får under ledning av en handplockad mentor prova på att arbeta på andra avdelningar. Det kallas för yttre spaning. Samtidigt bedrivs vad man kallar inre spaning med hjälp av psykologer från företagshälsovården.

Den inre spaningen består av gruppsamtal och övningar som gör deltagaren medveten om sin självbild, starka och svaga sidor, förmågor och personliga drag. Den inre spaningen ska återkoppla till det som samtidigt händer i den yttre spaningen.

Syftet med programmet är att deltagaren ska hitta nya arbetsuppgifter inom myndigheten som deltagaren trivs med och därmed blir en nyttig medarbetare.

Källa: Polisen/Previa

Mer läsning

Annons