Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Väntsalen ingen lekstuga"

Annons

Bland annat har det kommit till Sjögrens kännedom att gäng roat sig med att åka såväl cykel som rullbräde (skateboard) i väntsalen som enligt bestämmelserna endast får användas av resenärer som väntar på att tåg eller bussar ska avgå. Det har vidare kommit rapporter om att väntsalen blivit utsatt för nedskräpning vilket har förorsakat lokalvårdaren onödigt arbete.

Representanter för parterna har haft en allvarlig diskussion i ärendet och mått och steg kommer snarast att vidtas för att stävja en eventuellt fortsatt negativ utveckling.

Även hyresvärden, Jernhusen AB i Stockholm, uppges ha fått information om läget.

- Vi har som ett första steg beslutat att väntsalen i Grängesberg ska stängas två timmar tidigare, alltså redan klockan 18.00, säger Sjögren.

Neddragningen av öppettiden drabbar bland annat resande som ska åka med södergående kvällståget mot Hallsberg och norrgående rälsbussen mot Borlänge vid samma tid.

- Ungdomarna förstör för resenärerna och ska det här fortsätta finns det en uppenbar risk för att vi måste stänga väntsalen helt, varnar Sjögren.

Alf Jansson, hyresgäst och tillika drivande kraft inom GBBJ (Grängesbergsbanornas järnvägsmuseiförening) betonar vikten av att god ordning kan upprätthållas.

- Väntsalen får inte bli någon allmän lekstuga. Men när Kurt (godsombudet) säger ifrån sticker de direkt.

- Han har ju öppet i resgodset till klockan 18.00 och då blir det ju koll ända till stängning.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons