Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntat yttrande om Lilla Kyrk

Annons

Utskottet behandlade den känsliga frågan vid sitt möte på onsdagen. Yttrandet till nämnden var dock väntat. De borgerliga föreslog redan i augusti att Lilla Kyrk med i höst 64 elever bör stängas och i slutet av oktober hade även ordföranden Ulla-Britt Mikaelsson (s) låtit sig övertygas.

- Det blev ingen diskussion om alternativa förslag. Vi fem politiker (Ulla-Britt-Mikaelsson, Håkan Anestedt (s), Håge Persson (m), vänsterpartiets Ulla Cassel) var eniga, berättar andre vice ordföranden Gun Andersson (c).

Förslaget från arbetsutskottet innebär att de barn som hösten 2005 skulle ha börjat i förskolan, årskurs 1 eller årskurs 2 på Lilla Kyrk, flyttas över till Vasaskolan.

Eleverna som börjar årskurs 3 får gå kvar på Kyrkskolan.

Undantag görs för vissa barn som börjar förskolan till hösten. Barn som bor i Parkenområdet och efter delar av Hagvägen hänvisas till Junibackens skola.

Gun Andersson säger att utskottet inte ens diskuterat möjligheten att i stället stänga delar av Marnässkolan och flytta över eleverna till Lilla Kyrk. Inte heller att stänga Vasaskolan till förmån för Lilla Kyrk.

- Lilla Kyrk byggdes 1903. Vasaskolan är betydligt nyare och dessutom renoverades delar av skolan för några år sedan. Vi gör inte det här i första hand för att spara pengar utan för att vi måste förtäta på grund av att elevantalet minskar kraftigt de närmaste åren.

Vad som ska hända med den tömda skolbyggnaden har arbetsutskottet inte diskuterat, enligt Gun Andersson. Byggnadens framtid är i första hand en fråga för tekniska nämnden och kommunfullmäktige, konstaterar hon.

Nämnden har möte den 17 november och då fattas det definitiva beslutet. Dessförinnan ska förvaltningsledningen och en del av skolpolitikerna den 9 november träffa representanter för föräldragruppen vid Lilla Kyrk.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons