Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntar på svar om Hushagen

Annons

Gårdagskvällens diskussioner kom uteslutande att handla om demokratin i det kommunalägda fastighetsbolaget. Det demokratiska inflytandet i kommunen är en av de viktigaste frågorna som miljöpartiet lyftar fram.

Därför tar miljöpartisterna allvarligt på det faktum att ledningen för Fastighets AB Hushagen vägrat lämna ut den information om ett hyresavtal som Tommy Håkansson krävt. Håkansson är ersättare för vänsterpartiet i styrelsen.

- Vi kommer att avvakta några dagar för att se hur Peter Hultqvist och socialdemokraterna agerar, säger Tommy Håkansson, miljöpartiet i Borlänge.

Det fanns miljöpartister i går kväll som ville att Tommy Håkansson skulle lämna sin post som ersättare i styrelsen för Hushagen AB.

- Men det tycker jag är fel i det här läget, sa Nils Gossas inför mötet.

Det var i förra veckan som tidningen avslöjade att ledningen för Fastighets AB Hushagen vägrade att lämna ut ett hyresavtal till Håkansson.

- Det här är anmärkningsvärt eftersom man har ett juridiskt ansvar för vad som händer i styrelsen, sa Sven Pettersson, miljöpartiet tidigare till tidningen.

Tidningen har bland annat avslöjat att anställda får "hyra" lokaler gratis och att en hyresgäst tvingades betala el för andra hyresgäster.

- Det här är klantigt gjort av Kenneth Nilsson. Han ska veta sin plats som tjänsteman och ha en mer ödmjuk inställning till ledamöterna i styrelsen som företräder ägarna det vill säga skattebetalarna. Man kan ifrågasätta om Nilsson kan sitta kvar, säger Nils Gossas, miljöpartiet.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons