Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntar på skylt

Annons

Det var när den nya påfarten och tunneln under riksvägen byggdes för två och ett halvt år sedan som den gamla korsningen försvann, och med den möjligheten att ta av till Yttre Svärdsjö och Grängshammar om man kommer från Säterhållet. Nu är man tvungen att åka av riksvägen redan vid Naglarby - men där finns inga skyltar till dessa orter.

- Man kunde kosta på en ny påfart och en tunnel för tio miljoner kronor, men inte lägga ut en bråkdel av den summan på några skyltar. Jag trodde att det var Vägverkets uppdrag att se till att människor hittar dit de ska, säger Leif Jansson.

- Jag har förståelse för att byborna är irriterade på att ingenting händer, säger trafikingenjör Kjell Nyman vid Vägverket Region Mitt.

Anledningen till att det har dröjt med nya skyltar är att det finns planer på att förlänga motortrafikleden mot Borlänge fram till trafikplatsen vid Dala Airport och samtidigt höja till 110 km/tim.

- Om det blir ett beslut om förlängning så måste vi byta ut alla blå skyltar. På motortrafikleder ska det ju vara gröna skyltar. Dessutom måste vi bygga viltstängsel efter sträckan, säger Kjell Nyman.

Men ännu är som sagt inga beslut tagna. Om ärendet drar ut ännu mer på tiden kan det bli aktuellt att sätta upp tillfälliga vägskyltar.

- Ja, vi har ju faktiskt lovat att lösa skyltproblemet och det är inte bra att det har dragit ut så här på tiden, säger Kjell Nyman.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons