Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntar på glädjedag

Annons

Jag hoppas att måndagen den 9 februari 2004 blir en glädjens dag då det gäller de så kallade IVPA-bilarna, i väntan på ambulans-bilarna, (prio 1-bilar kallas de också på vissa håll) i Dalarna.

Nu finns det ett beslut på att ha bilarna kvar och att det till och med ska ske en utökning av verksamheten, genom att inrätta räddningsbilar där de inte finns i dag.

Vilka partier och vem som sedan jobbat mest, hårdast eller haft de bästa juridiska spetsfunderingarna, spelar ingen roll. Att vissa politiker känner det som viktigast att prata skit om andra må vara. Jag konstaterar bara att långt ifrån alla partier - och politiker - varit med i den här cirka åtta till tio år långa kampen för att få dessa bilar accepterade.

Det viktiga är att allt snack om att "bilarna inte betyder något medicinskt sett" nu tystnar. Vi moderater tog cirka 40 000 kronor av våra bidrag från just landstinget för att under valrörelsen annonsera om vikten av IVPA-bilarna, och vi bad folk protestera mot tankarna på att de skulle dras in.

Det var, vet vi nu, rätt satsade pengar!

Men de stora vinnarna, genom att bilarna blir kvar, är de boende i Dalarnas gles- och landsbygd.

Och skulle det bli några nya problem kommer vi moderater att hårdbevaka frågan. Igen!

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons