Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vanstyre i Vansbro!

Annons

I höstas presenterades Vansbro kommuns planer för saneringen av kommunens katastrofala budget. Chefsposter skulle dras in och så vidare.

I Falu Kuriren den 3 april ser vi att alltsammans var en enda stor bluff. Vi som minns Vansbros "Vision 2010" överraskas inte av att Gunnar Magnusson och hans krets söker föra kommuninnevånarna bakom ljuset.

De chefer, som med över 370 00 kronor i månadslön inte ens behövt vara på sina arbetsplatser sedan jul, är väl nöjda. Antagligen har de varit lika effektiva, som de skulle ha varit, om de varit på jobbet. Sparar kommunen pengar genom att betala höga löner till dem som ej utför något arbete?

Arne Almgren och Margareta Persson föreslås få bluffartade befattningar. Vad innebär det, att Margareta P blir rektor för gemensamma resurser? Rektor blir man för en skola, inte för gemensamma resurser. Rubriceringen av Almgrens uppgifter är om möjligt ännu mera tvivelaktig.

Gunnar Magnusson säger till Falu Kuriren: "Egentligen är vi i ett känsligt läge, att jag helst inte vill tala om det över huvud taget".

Nej, man kan förstå, att det känns pinsamt att ha skämt ut sig och ha dragit ett löjets skimmer över Vansbro kommun i allmänhet och dess socialdemokratiska ledning i synnerhet. Vågar man hoppas, att detta vanstyre någonsin ska få ett slut?

Nils Holgersson,

Vansbro

Mer läsning

Annons