Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterns valsedlar på villovägar

Annons

Vänsterpartiet i Malung har drabbats av strul med valsedlarna. En del av de valsedlar som skulle delas ut till hushållen i Malungs kommun hamnade istället i postlådorna i Orsa.

Vänsterpartiet har sammanlagt skickat ut material till cirka sex tusen hushåll och i dag vet man inte till hur många hushåll i Malung som fått valsedlarna.

- Vi blir naturligtvis oroade när sådant här händer. Jag är också kritisk till att det över huvud taget kan hända. Nu vet vi inte hur stor del av valsedlarna som kommit på villovägar, säger Ola Olin en av de drivande krafterna inom vänsterpartiet i Malung.

- Vi hoppas att folk som är

inresserade av att rösta på oss ser till att man har rätt valsedlar, säger Ola Olin.

Det framkom också under onsdagen att de valsedlar som skulle ha skickats ut i Hofors har hamnat bland annat på Albacken i Malung.

-Så det handlar tydligen inte om någon engångsförteelse säger Ola Olin.

Enligt Posten sorteras materialet på två sätt. Sker det "standard" sorteras det i Uppsala och skickas det exklusivt hade man delat ut det direkt i Malung när det lämnades in.

- Det som skett visar att det inte fungerat i sorteringen. Då valförsändelserna lämnades in i Malung hade det minst byråkratiska varit att ta hand om försändelserna i Malung och därefter delat ut dem i Malung, Lima och Transtrand. Det som hänt är utan tvekan ett allvarligt slarv från Postens sida säger Ola Olin.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons