Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstern vill att sexhandeln kartläggs

Annons

I förra veckan avslöjades att sexhandel ska ha förekommit på ett hotell i Borlänge, och hotellet hade redan för något år sedan gjort polisanmälan sedan misstanken framkommit.

Vänsterpartisterna Leif Lindström, Mai Olofsson, Hori Lotfollahi, Torunn Olsson och Lars-Ove Hagberg vill att kommunen tillsammans med polisen och andra kartlägger, analyserar och föreslår åtgärder frö att komma tillrätta med sexhandeln i Borlänge.

- I Borlänge sker den här verksamheten och övergreppen i villor, bostadsområden, krogar och även på hotell, enligt vänsterpartisterna.

- Rykten och hörsägen om var och i vilken omfattning verksamheten bedrivs gör att vi anser att det nu ligger i kommunens intresse att göra allt vad vi kan och förmår för att förhindra dagens moderna och alltmer accepterade slavhandel.

Leif Lindström säger att ryktena surrar, även om det inte går att säga hur mycket bäring de har.

- Men vi måste ta problemet på allvar.

Prostitution och sexhandel har för de flesta betraktats som ett storstadsproblem, konstaterar vänstern. Och pekar på att det i storstäderna finns särskilda grupper från socialtjänsten som har som uppgift att hjälpa och stötta kvinnor som fastnat i drog- och sexträsket.

- Dagens förnedringsindustri, tillgången på droger och därav medföljande utslagning gör att vi befarar en ökning av problematiken med trafficing, sexhandel och våldtäkter.

Därför vill vänstern, i en motion till kommunfullmäktige, att kommunstyrelsen tillsammans med socialtjänsten , brottsförebyggande rådet, polisen, kvinnojouren med flera kartlägger, analyserar och föreslår åtgärder för att komma tillrätta med sexhandeln i Borlänge.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons