Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstern säger nej till slutbud

Annons

- Anledningen är att vi inte erbjudits en enda central post i nämnder och styrelser, säger Anders Johansson, ordförande för vänsterpartiet i Orsa.

Vänsterpartiets beslut innebär att det nu är än mer ovisst än tidigare, vilken koalition som ska leda kommunen de närmaste fyra åren.

- Det finns ytterligare en orsak till att vi säger nej till slutbudet. Det är att vi även nekats en plats i kommunstyrelsens arbetsutskott.

- Det kan tyckas att vi gapar efter mycket med att begära den platsen, men vi har lärt oss under de närmast föregående fyra åren.

Flera frågor har dykt upp där socialdemorkaterna inte följt de ordinarie partilinjerna. Till exempel utförsäljningen av det gemensamma fjärrvärmenätet, där beslut togs utan att kommunalrådet ens ville debattera ärendet i fullmäktige. Ett annat exempel är att socialdemokraterna sa ja till att Orsabostäder använde hyresgästernas pengar till att köpa aktier i Dalagatan 1.

Anders Johansson anser att de Orsabor som röstat på vänsterpartiet i kommunalvalet, inte gjort det för att partiet ska ställa upp bakom sådana beslut i fullmäktige.

- Med en plats i kommunstyrelsens au hade vi funnits med mer centralt. Nu när vi sagt nej till slutbudet, får vi ta ställning till frågorna som kommer upp i kommunfullmäktige, säger Anders Johansson.

Fotnot: Kommunalrådet Ann Beskow gick inte att nå för en kommentar under torsdagskvällen.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons