Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbrotjejer ska ut på turné

Annons

Det var Sanna och Linas mamma, Lillemor Hansson som hittadse en liten annons om att ungdomar i åldern 13-17 år söktes till en musikal med namnet Schlagerkabinettet.

Lillemor ringde och de tre tjejerna uppmanades att komma till en audition som hölls i Knivsta i början av maj.

- Vi skulle sjunga två låtar, dels en som vi fick välja själva och så skulle vi sjunga antingen Fångad av en stormvind, Dansa i neon eller Tusen och en natt, berättar Sanna.

Trion, som alla tidigare haft stora framgångar vid Pepés talangtävlingar, charmade tydligen juryn och i början av veckan kom alltså det efterlängtade beskedet. Sammanlagt är 25 ungdomar uttagna och nästa steg är ett musikalläger i Torsång i mitten av juli.

- Vi ska naturligtvis se till att musikalen även kommer till Vansbro, säger Lillemor som verkar vara minst lika stolt som sina döttrar.

Innan dess väntar dock andra prövningar för Sanna och Lina. Redan nu under helgen kommer de att både mannekänga och sjunga hos en av klädbutikerna i Kupolen i Borlänge och under veckan efter midsommar blir det en veckas showskola i Borlänge. Det är revy- och showdrottningen, Kicki Bergsten, som leder veckan dit även Matlida följer med.

-Det här ska bli jätteroligt, säger alla tre och det är ingen tvekan om att de verkligen menar det.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons