Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbrosimingen invigd

Annons

Med nya rekord i antal deltagare och väderprognoser som pekar på sol var både tidigare och nuvarande ordföranden i simningen glada åt en bra inledning på årets simning. Vansbrosimningen och dess funktionärer fick ta emot flera utmärkelser från Riksidrottsförbundet. I samband med förbundets hundraårsfirande har hundra olika platser utsetts som särskilt viktiga i den svenska idrottshistorien. Vansbrosimningens startbrygga är en av fyra platser i Dalarna som belönats.

Arne Almgren, ordförande i Vansbrosimningen fick under invigningen ta emot en plakett av Carola Ericsson från Dalarnas Idrottsförbund som bevis på tävlingens betydelse och i september kommer även en skylt att sättas upp vid simningens startområde.

Vansbrosimningen är en bra representant för svensk idrottshistoria, säger Carola Ericsson.

-Det känns oerhört hedrande för Vansbrosimningen att få denna utmärkelse och vi ska förvalta detta, sade Arne Almgren i samband med överräckandet.

Även Lilla Vansbrosimmet fick ett bevis på sin betydelse som ungdomstävling. -Lilla Vansbrosimmet är en av hundra ungdomstävlingar som också belönas i samband med Riksidrottsförbundets jubilemsfirande, säger förbundets representant Maria Berglund.

Hon var också den som överlät åt förre ordföranden i Vansbrosimningen, Olle Myrberg att dela ut ett stipendium till en av de yngre funktionärerna i tävlingarna. Elin Eriksson från Vansbro AIK fick för sitt engagemang som ledare i Lilla Vansbrosimmet ett stipendium i form av en utbildningshelg.

När till slut alla utmärkelser var utdelade återstod bara för Arne Almgren att under trumpetfanfar och hurrarop officiellt inviga Vansbrosimningen 2003. Därmed återstår bara för 7188 simmarna från åtta nationer att under de kommande dagarna klara sig igenom de olika tävlingarna.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons