Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbrokvinna fick hederspris

Annons

Hederspris. Lisbeth Lagerberg uppmärksammades på Tekniska mässan i Stockholm.

uGrattis säger vi till Lisbeth Lagerberg som i torsdags fick kliva fram på Tekniska mässan i Stockholm och ta emot innovationsdagens hederspris.

- Lisbeth Lagerberg är en tillgång för innovations- Sverige, tycker juryn som uppmärksammar Lisbeth för hennes arbete med uppfinnartävlingen Vilda Vansbro Vinkeln.

Lisbeth Lagerberg som arbetar på Entreprenörscentrum har i mer än tio år hållit i uppfinnartävlingen Vilda Vansbro Vinkeln som stimulerar högstadie- och gymnasieelever till uppfinnande. I år hade de lämnat in drygt ett tusen bidrag till tävlingen.

Lisbeth som är glad åt utmärkelsen framhåller att det vore omöjligt att genomföra Vilda Vansbro Vinkeln utan läraren Reinhardt "Trazan" Törenemo och alla företagarna som ställer upp med priser.

HD-beslut om Brandt kan ske på måndag

uJan-Erik Brandts överklagande till Högsta domstolen (HD) behandlades inte i fredags. Ärendet kommer upp snarast på måndag.

Brandt, som dömts till livstids fängelse för mordet på sin sambo Marie Samuelsson, har överklagat domen. Han nekade i både tingsrätten och hovrätten men har senare erkänt att han ströp sambon och grävde ner henne på tomten. Vid erkännandet lämnade han en förklaring om strypningen som inte stämmer överens med de uppgifter som rättsmedicinarna lagt fram.

Advokat Per Borgblad har anfört att Brandt bör dömas för dråp eller få ett tidsbegränsat fängelsestraff. Det är detta som HD ska ta ställning till. Aneta Blåder som ska föredra ärendet på HD var sjuk i fredags. Om hon är tillbaka på jobbet på måndag kan fallet Brandt kanske komma upp till ett avgörande då.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons