Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbro vill öka vänskapligt utbyte

Annons

Vänortbesöket från den tjeckiska staden Velke Mezirici under förra veckan resulterade i ett avtal om ett utökat framtida samarbete. Som avslutning på besöket undertecknades en överenskommelse med tio punkter av kommunalrådet Gunnar Magnusson och Velke Meciricis vice borgmästare, Vilem Lavicky.

De båda orterna ska på hemmaplan arrangera en utställning som beskriver vänorten, dess turism, näringsliv och kultur. Vänorterna ska dessutom ta kontakt med bussresearrangörer för att undersöka möjligheten att ordna resor till de två kommunerna.

Ett fotbollslag för tolvåringar från Velce Mezirici kommer att inbjudas till nästa års upplaga av Pepes Cup.

Vansbro kommun bjuder på boende och mat medan resan bekostas av gästerna själva. Ett kulturellt samarbete inom konst, dans och musik ska etableras för både vuxna och ungdomar och mellan orternas flygklubbar ska ett samarbete etableras.

Orterna ska samarbeta i stadsplaneringsfrågor som kan förhindra det gemensamma problemet med risk för översvämmningar och Velke Mezirici vill gärna ha ett samarbete med någon restaurangskola i området.

I den frågan kommer Malungs kommun att kontaktas om ett samarbete med hotell- och restaurangskolan.

Vansbro kommun ska hjälpa till med skriftlig information på engelska om de föreningsstöd och andra bidragsmöjligheter som finns att söka inom EU.

Vidare ska kontakterna stärkas mellan kommunernas turistbyråer och näringsliv.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons