Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbro och Malung ökar samarbetet

Annons

Redan i dag finns samverkan inom gymnasieskolan och sedan en tid har kommunerna haft gemensam räddningschef. Nu presenterar kommunalråden Håkan Eriksson i Malung och Gunnar Magnusson i Vansbro en gemensamt underskriven lista över de områden där de vill ha en utökad samverkan.

Bland de beskrivna punkterna finns ett nytt personaladministrationssystem samt ett nytt ekonomi- och lönesystem i Malungs kommun av samma modell som det som Vansbro använder i dag. Likvärdiga system ska kunna leda till ett kostnadsbesparande samarbete inom ekonomi- och personalfunktionerna.

Samordning av telefonväxel och IT-drift är andra samarbetspunkter liksom att systemet med gemensam räddningschef blir permanent.

Kommunerna vill även dela på alkoholhandläggare och konsumentrådgivning. Gemensam utbildning för förtroendevalda är en annan punkt där kommunalråden vill ha ett samarbete liksom en större samverkan vid upphandlingar. Resultatet förväntas bli att större volymer kan upphandlas med en kostnadssänkning som följdeffekt. Kommunerna ska dessutom agera gemensamt i frågor som rör Västerdalsbanan och riksväg 71.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons