Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbro by night

Annons

Johnny Olsson som växt upp i Järna men som har eget storband i Stockholm numera var dirigent i lördags. Johnny började med att spela The shadow of your mind på trumpet.

- Historiens vingslag, Johnny spelade den för 30 år sedan då han var med i bandet, berättade Robert van Aarem, kvällens konferencier.

Johnny var med 1973 då Filipinerna bildades, övriga från den tiden är Lennart Johansson, Tony Fritzon, Stefan Olsson, Per-Åke Olsson och Anita Granberg.

- Det är stor spännvidd i storbandet, några har pension och någon barnbidrag, konstaterade Babben Larrson. Yngst i bandet i lördags kväll var 11-årige Christoffer Olsson som spelade ett trumpetsolo då Babben sjöng Visby by night.

Under första delen av programmet spelade Filipinerna ensamma men då Babben och Hayati klev in på scenen efter paus kompletterades musikerna med en stråkensemble.

Johnny Olsson har spelat tillsammans med Babben och Hayati i Stockholm tidigare och det var ett lyckat drag av honom att ta dem med till Vansbro. Babben är ju känd som ståuppkomiker men hon kan minsann sjunga också, några i publiken konstaterade att Babbens och Hayatis röster passade mycket bra ihop.

- Jag är gift med en dalkulla så ni kan kalla mig turkmas, sa Hayati. Han slog igenom i Turkiet 1961 och bjöds in till Sverige för att göra en tre månaders lång turne. Han blev kvar här och 1968 hamnade han på svensktoppen med låten Sånt.

Artisterna fick stående ovationer och Babben och Hayati tackade med några extranummer, bland annat New York, New York.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons