Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbro AIK köper mark

Annons

- Det här området är mycket viktigt för att vi ska kunna säkra simningen för framtiden, säger Gunnar Magnusson om köpet av marken där den numera rivna Arne Skoglunds såg tidigare låg.

Inom området ligger simningens startområde som enligt Magnusson är i behov av utbyggnad och i affären ingår även ett större förråd som blir ett välkommet tillskott för organisationen.

- Det här förrådet är större än det vi har idag, säger Gunnar Magnusson som räknar med att köpet ska innebära att simningen kan flytta ur de lagerlokaler som i dag hyrs i centrum.

350 000 kronor var prislappen på marken och förrådet som enligt 2003 års taxering värderas till 519 000 kronor varav 219 000 för byggnaderna.

- Jag är mycket tacksam för att frågan först gick till Vansbrosimningen när Rågsvedens såg ville sälja, säger Gunnar Magnusson men påpekar samtidigt att affären också kommer att innebära mycket arbete med att röja upp i det igenväxta området.

- Vi räknar med att börja röja redan i vår och då först och främst mellan Träkolsvägen och förrådet så att det blir synligt från bebyggelsen, säger Gunnar Magnusson.

En uppsnyggning av området har tidigare projekterats av kommunen inom Vansbros försköningsprojekt men nu blir det alltså Vansbro AIK som får ta på sig det ansvaret.

- Det kommer naturligtvis att ta sin tid eftersom allt måste göras ideellt, säger Gunnar Magnusson som ändå har stora framtidsvisioner för Träkolsområdet.

- Vi kanske kan bygga några fotbollsplaner till Pepés Cup, ytor för camping under de stora evenemangen eller parkeringsplatser. Det går att göra mycket bra i det här området, säger Gunnar Magnusson.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons