Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänner till gräsänder

Annons

Ända sedan Vattenparken in- vigdes för något år sedan har anläggningens konstgjorda sjö haft problem med algtillväxten. Detta har med jämna mellanrum resulterat i att vattenytan täcks av tjocka lager av alger vilket i sin tur gett sjön ett föga inbjudande utseende.

Under förra veckan var dock Patrik Larsson och Micaela Görlin, sommarjobbare vid Svensk Markservice som sköter Vattenparken på entreprenad, fullt sysselsatta med att befria sjön från algerna.

- Vi började på måndagen och höll på hela veckan, berättade de.

Till sin hjälp hade de förutom två vanliga trädgårdskrattor också en flotte på vilken de kajkade runt i Vattenparkens sjösystem.

- Framför allt är det ytalgerna vi plockat undan. Dock lär det väl inte dröja förrän algerna är tillbaka. När det är så varmt som det är nu växer dom snabbt.

Att arbeta i en vacker park är enligt både Micaela och Patrik ett kanonjobb. Bägge har också ett antal års erfarenhet i jobbet.

- Att få vara ute och arbeta i en sån här miljö är givetvis toppen. Framför allt är det skönt att vara utomhus nu på sommaren. Men det är klart, regnar det så blir det ju mindre roligt.

Deras insatser för Vatten- parken har också noterats av några av parkens bofasta invånare.

- Gräsänderna började känna igen oss och självklart fick de sig en och annan brödbit emellanåt.

Och en mera inbjudande sjö dessutom.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons