Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vanliga sätts alltid åt Allemansrätten råder

Annons

Reinfeldts barnflicka jobbade illegalt inom hemtjänsten i Täby. Samtidigt bodde hon hos familjen Reinfeldt, enligt tidningen Metro. I september 2005 fick kvinnan definitivt avslag på sin asylansökan. Hon förbjöds då att arbeta i Sverige och lämnade landet. Men enligt Metro åkte hon snart tillbaka till Sverige igen och började jobba.

Enligt alliansen är tydligen allting möjligt, åtminstone inom vissa kretsar. Det är den vanliga människan som ska sättas åt.

Filippa Reinfeldt, som var kommunalråd i Täby vid den här tiden, måste ju veta att det här inte var rätt, att någon som vistas i Sverige illegalt och utan arbetstillstånd fick arbeta inom Täby kommun.

Så har vi det här med utrikesminister Carl Bildt och avslöjandet att han har flera optioner från företaget som har med den ryska gasledningen att göra. Optionerna har ett värde av över en miljon kronor, och är ej redovisade av Bildt. Kan det vara jäv eller muta?

Vid utförsäljningen av statliga bolag anser alliansen att det viktigaste inte är att få ut så mycket som möjligt i försäljningssumma. I stället har det med arbetstillfällen att göra. Om en eller flera förmögna svenskar köper bolagen till ett lågt pris kan de ju i sin tur sälja till någon annan för det verkliga värdet. Ingen kan tvinga ett bolag att behålla arbetskraften eller driva företaget i Sverige. Ägandet kan hamna i ett skatteparadis.

Hur kan alliansen sälja ut något som till hör hela svenska folket? Det är verkligen ett övergrepp. Alliansen tror tydligen att den vanliga svensken är lika tom i huvudet som det kommer att bli i plånboken.

Det kan finnas anledning att påminna om att arrangörerna av Swedish Rally inte har någon rätt att ta någon entréavgift för den som vill ge sig ut i skogen för att titta. Allemansrätten råder, så det är bara att knalla på i terrängen.

VILKEN REKLAM FÖR SVERIGE RÄTT SKA VARA RÄTT

Mer läsning

Annons