Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vanliga kvinnliga modeller sökes

Annons

Att skönhet sitter i betraktarens öga och inte är en fråga om modellmått och fotogenisk look är ett faktum för de flesta. Men nu ska Helena Christensen, Vendela Kirsenbaum, Kate Moss och Naomi Campbell få konkurrens även på modellpodiet av lokala skönheter i alla former och åldrar när agenturer och företag går samman för en attitydförändring.

På måndag är det Ludvikabornas tur att ge sig in i modellbranschen.

Lindex och tidningen Amelia tillsammans med modellagenturerna MIKA, Stockholm och Avenue Modeller i Göteborg ger sig ut för att hitta modeller runtom i landet. Farmödrar, mammor och blivande mammor i alla åldrar och all former letar man efter enligt uppgift och sökandet sker på 66 orter i Sverige. Det enda kravet som ställs på de presumtiva modellerna är, att de ska vara stolta över att vara den de är, liksom att de kvalar in i åldersgruppen 16-99 år. Helt vanliga kvinnor säger sig agenturerna vara ute efter. Återstår bara att se om det uppropet lockar eller om Ludvikatjejer i alla åldrar föredrar att ses som unika?

Uttagning sker i företagets butik i Gallerian och de som känner för att göra modellkarriär ska vara beredda att ingå i en reklamkampanj för Lindex under 2004. I slutet av oktober ska representanter från de olika arrangörerna ha hunnit gå igenom sitt modellunderlag och vara färdiga att kalla till fotografering.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons