Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandringssäsongen börjar snart

Annons

-Olika vandringar arrangerade av olika föreningar runt Siljan och i Rättvik ökar och arrangörerna blir allt bättre på att paketera och sälja exempelvis vandringshelger, berättar Per Mårthans, Rättviks Turistförening.

-Bland annat genom mitt engagemang i Dalkarlsvägen har jag kommit människorna bakom vandrarna närmare och jag kan lätt konstatera att här vid Siljan finns det mycket att göra och uppleva.

-Det finns vandringar arrangerade av olika människor och företeelser. Och för olika människor.

-Många gånger är målet unikt eller de som leder vandringarna unika.

-Vi inom Rättviks turistförening gagnar gärna denna sak och har sett det som en uppgift att puffa på och samla de olika vandringarna. Dessutom presenterade vi förra året Sörbyggekartan. Den kommer att distribu-eras ut till bland annat boendeanläggningar under våren.

Redan sjunde maj startar säsongen med vandring runt Rättviksheden och möjlighet att studera Siljansringens unika artrikedom. Arrangör är Rättviks naturskyddsförening.

Lördagen den 20 maj genomförs en riktigt lång vandring på Dalkarlsvägen, Söderås, Mårtanberg och Bjursås.

Den 21 maj genomförs Sörbyggevandringen arrangör är Rättviks turistförening.

Gökottevandringen genomförs i Sörbygge under Kristi Himmelfärdsdag. Det blir Morsdagsvandring och vandring till Halgonberg. Söndagen den 13 augusti invigs ytterligare en ny vandringsled, Siljansstrandvandring, ny strandvandring från Öjaviken till Persborgs brygga. Vandringen arrangeras av Vikarbyns dokumentationsgrupp och studieförbundet Vuxenskolan.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons