Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandring på historisk stig

Annons

- Det här är en gammal kyrkstig som tidigare ledde till Norrbärke kyrka, förklarade komminister Anna-Karin Pettersson på lördagsförmiddagen, innan hon gav sig in i skogen vid Finnbacken.

Hon följdes av ett gäng utrustat med stavar och ryggsäckar. Hopen gav sig upp för en backe och in i skogen. Sedan vandrade de cirka sju kilometer med diverse pauser. I Göberget stannade de.

Där höll komminister Pettersson en friluftsgudstjänst på temat "vägar och vandringar" och Johan Silfverin spelade gitarr och sjöng visor.

Enligt planeringen från arrangörerna Norrbärke församling och Norrbärke Hembygdsföreningen skulle några islandshästar varit med på vandringen för att underlätta för personer som inte mäktade med promenaden, men så blev det inte.

- Det blev för varmt så vi valde att inte ta med hästarna. Det kanske är något vi får återkomma med nästa år, funderade Anna-Karin Pettersson.

Den gamla kyrkstigen från Snöån till Norrbärke har genom åren vuxit igen och blivit svår att använda, men Lars Nordgren har med stöd av Hembygdsföreningen och Norrbärke församling gjort ett jättejobb med att ställa ordning sträckan mellan Finnbacken och Göberget.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons