Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandring med spöken i Hedemora

Annons

Spöken och trånga gränder, Gustaf Vasa och medeltidsmat. Turistbyrån i Hedemora har lagt in en ny växel och börjat arrangera dramatiserade stadsvandringar med många roliga - och kusliga - överraskningar. Följ med på en sen sommarkväll i ett Hedemora du säkert inte kände till...

Mer än 50 personer har slutit upp vid torsdagskvällens historiska stadsvandring genom Hedemora centrum. Kjell Rosén, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, välkomnar samt presenterar guiden Harriet Alander, som kvällen till ära är klädd i vadmalskappa och flottarhatt. Med äkta inlevelse och engagemang berättar hon om Hedemoras långa historia.

När vi kommer fram till Myntparken störtar Gustaf Vasa (i Bengt-Åke Johanssons tappning) fram ur buskaget. Han berättar om sin dramatiska flykt genom Dalarna, och kort därefter bjuds vi på förfriskningar av de kusliga, men snälla spöken som följt med oss på färden. Kring halv tolv på kvällen är guidningen slut, tillräckligt tidigt för att vi ska hinna hem innan spöktimman börjar!

JOAKIM LINDBERG

Mer läsning

Annons